Azenarioa

Azenarioak hobeto hazten dira lurzoru solte, sakon eta ondo drainatuetan, harririk gabe, sustraietan deformazioak saihesteko. Eguzki betea behar dute, itzal partziala jasan arren, eta ureztatze neurritsua, lurra heze baina putzurik gabe mantentzeko. Erein haziak zuzenean lurrean, ilaratan, eta mehetu plantulak, 2-5 cm utziz haien artean, sustraiek lekua izan dezaten. Barietatearen arabera, 2-3 hilabetetan uzta biltzeko prest egongo dira.

Marrubia

Eguzki betea behar dute (6-8 ordu egunean) eta ondo drainatutako lurzorua, materia organiko ugarikoa. Ureztatu aldizka, lurra heze mantentzeko, baina putzurik egin gabe. Jarri mantelin-geruza bat hezetasuna mantentzeko eta fruituak lurrarekiko kontaktu zuzenetik babesteko. Ongarritu denboraldiaren hasieran, ongarri orekatu batekin, eta kendu hasierako loreak, garapen sendoagoa sustatzeko. Marrubiek fruituak ematen dituzte loratu eta 4-6 astera, eta erabat gorri eta helduak daudenean uztatu ditzakezu.

Frijoleak

Frijoleek eguzki betea, ondo drainatutako lurra eta ureztatze moderatua behar dituzte lurra heze mantentzeko. Haziak zuzenean ereiten ditu, haien artean 5-10 cm utziz, eta euskarria ematen die barietate igokariei. Ongarritu pixka bat hasieran, frijoleek nitrogenoa modu naturalean finkatzen baitute. Barietatearen arabera, 50-70 egunetan bildu ditzakezu.

Pikondoa

Pikondoa fruta-arbola sendoa da, klima beroetan kanpoalderako ezin hobea. Eguzki betea behar du (6-8 ordu egunean) eta ondo drainatutako lurzorua, nahiz eta lurzoru urria jasan. Ureztatu aldizka lehenengo urtean zehar, eta gero lurra lehor dagoenean bakarrik. Nahiago ditu 20 ° C eta 35 ° C arteko tenperaturak, baina izozte arinak jasaten ditu, ondo ezarrita badago. Ongarria udaberrian ongarritzen da, ongarri orekatu batekin, lurzorua elikagai gutxikoa bada. Pikuak udan edo udazkenean heltzen dira, eta leunak eta erabat helduak daudenean bildu behar dira.